Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Weronika
Obiad
04.11.2019 8:37
Rolada z indyka faszerowana dynią i jarmużem

Piec około 1 godziny, podlewając w międzyczasie kilkakrotnie sosem roladę po upieczeniu wyjąć, ściągnąć nici i pokroić na plastry po około 10 minutach jak mięso odpocznie sos z pieczenia można zagęścić mąką i doprawić śmietaną podawać plastry mięsa z sosem z pieczenia SMACZNEGO ! Rewelacyjna rolada z udżca indyka z typowo jesiennym farszem, bo znajdziesz tu puree z dynii, jarmuż i żurawinę. Do farszu użyłam wcześniej przygotowane puree z dynii, które w sezonie zawsze stoi w lodówce i czeka na kolejny pomysł, a jarmuż z żurawiną to pozostałość jarzynki z poprzedniego dnia.udziec indyczy około 1,3 kgsól, pieprzparyka słodka, papryka ostra, kurkuma3 łyżki puree z dynii przepis tutaj jarmuż z tego przepisu wiórki masła1 szklanka bulionu/wody do podlaniaPrzygotowanie: z udźca wyciąć kość i zdjąć skórę (można wykorzystać do przygotowania bulionu), mięso ponacinać, tak by uzyskać jak największy płat, następnie rozbić tłuczkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/11/rolada-z-indyka-faszerowana-dynia-i.html