Na koniec wmiksować po 1 jajku, nie za długo tylko do połączenia składników, by nie napowietrzyć zbytnio masy - masę serową przelać do foremki - piec w 175*C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę i piec kolejne 75 minut w 140*C. Składniki na masę serową: 500 g sera z wiaderka 200 g kwaśnej śmietany 20% 200 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu 3 jajka 1 budyń waniliowy esencja waniliowa Drugi piekłam z podwójnej porcji składników i wypełnił prawie całą formę, ale nie ma obawy, sernik nie rośnie, jest gładki jak stół także nie uciekł z foremki. Nałożenie z marakui: 4 owoce marakui 1 płatek żelatyny Przygotowanie: - płatki owsiane zmielić w młynku do kawy, wymieszać z migdałami i ksylitolem. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i rozetrzeć w palcach na kruszonkę - wysypać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść wylepiając dno i do połowy bok tortownicy. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce - owoce marakui przepołowić i wyjąć łyżeczką całą zawartość - płatek żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. W 2 łyżkach wrzątku rozpuścić żelatynę, następnie połączyć z pulpą z marakui. Składniki na spód: 100 g mąki owsianej 100 g zmielonych migdałów 70 g masla 1 łyżka ksylitolu