Przepis
Składniki:
3 banany
100g orzechów ziemnych
Przygotowanie:
Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i zamrozić.
Orzechy ziemne namoczyć, a następnie zblendować do konsystencji masła orzechowego, pozostawiając drobinki orzechów (będą fajnie chrupać podczas jedzenia lodów).
Banana wyciągnąć z zamrażarki i po około 20 minutach zmiksować z masłem orzechowym.
Podawać od razu, bądź włożyć jeszcze na kilkanaście minut do zamrażarki.
W przypadku, gdy mamy trudność ze zblendowaniem bananów, można dodać trochę mleka kokosowego lub migdałowego. Jednak w tym przypadku lody po zblendowaniu trzeba będzie ponownie włożyć do zmrożenia na 20 minut.
Lody są naprawdę słodko orzechowe i kremowe- idealne! ;) Dodatkowo nie posiadają żadnego dodatkowego cukru, czy tłuszczu ;)
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 940kcal
1 porcja- ok. 470kcal