Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym

Obiad

26.03.2019 22:02

Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym

Składniki na 2 porcje: – 2 duże dobrze rozbite kawałki schabu – 120g cukinii – 60g sera żółtego (u mnie gouda) – 2 ząbki czosnku – 1/2 puszki mleczka kokosowego (razem z gęstą częścią) – 1 cebula czerwona – 2 łyżki musztardy miodowej – 1 łyżeczka garam masali – 1/2 łyżeczki kurkumy – sól i pieprz wg smaku Cukinię i ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać resztę nadzienia, delikatnie wymieszać i dusić pod pokrywką z dziurką przez około 45 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. duszone w mleczku kokosowym Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać i obsmażyć roladki z każdej strony na suchej patelni na średnim ogniu. Dzisiejszy obiad- to kolejna udana improwizacja i schab w tej wersji na pewno będzie często gościł na moim stole. duszone w mleczku kokosowym Roladki schabowe z cukinią i serem Kotlety posmarować musztardą, na środek wyłożyć po dwie łyżki nadzienia (resztę nadzienia zostawić do smażenia) i ścisło i powoli zawinąć roladki. Do lekko obsmażonych roladek wrzucić cebulę, podsmażyć, następnie wlać mleczko kokosowe, dodać garam masalę, kurkumę i sól i pieprz wg smaku.