Zachęcam również do skorzystania z przepisu na RUSKIE KOTLETY, w których również wykorzystujemy ziemniaki i łączymy z twarogiem. Jeśli komuś zostały z poprzedniego dnia lub ma ochotę na świeże, ale w nowej wersji, ten przepis jest właśnie rozwiązaniem. Wartość odżywcza całości: 725 kcal B 30 g W 16 g T 11 g Składniki: ▪ 600 g ziemniaków Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ. ▪ 4 łyżki mąki ▪ 2 jaja ▪ pęczek pietruszki ▪ pieprz, sól ▪ tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Ziemniaki gotujemy i zgniatamy lub wykorzystujemy te z poprzedniego dnia. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Takie kotleciki były u mnie dodatkiem do dania mięsnego, bo jako sportowiec muszę uzupełniać zapotrzebowanie w nieco większe ilości białka.