Pilaw turecki z kurczakiem

Karol
Obiad
22.03.2019 19:44
Pilaw turecki z kurczakiem

Potrzebne składniki 400 g filetów z piersi kurczaka 1 szt. cebula 2 ząbki czosnku 200 ml buliony drobiowego 250 g ryżu długoziarnistego 250 g pomidorów z puszki 1 szczypta mielonego szafranu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego suszona papryka chilli 40 g rodzynek 40 g orzeszków piniowych sól, pieprz oliwa (do smażenia) natka pietruszki (do posypania) Pilaw turecki z kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyczne, tradycyjne danie. Sporządzany jest głównie z ryżu lub kaszy bulgur, warzyw i mięsa baraniego, kurczaka, a nawet ryby. Charakterystyczne w tym daniu jest to że ziarna ryżu nie są posklejane i zostają osobno. Najpierw go dokładnie myjemy, a później namaczamy w zimnej wodzie i zostawiamy na noc. Łącznie: 50 min. Ilość porcji 3 osoby Pilaw turecki z kurczakiem Przykrywamy i dusimy na małym ogniu 25 min. mieszając co jakiś czas. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy kurczaka, cebulę i czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pilaw-turecki-z-kurczakiem/