Schab w sosie paprykowym

Obiad
22.03.2019 11:11
Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym Składniki: ok 1 kg schabu pokrojonego w plastry 3 łyżki oleju 2 nieduże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki litr rosołku/wywaru warzywnego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Dodać obie papryki, wymieszać, wlać rosołek i delikatnie zeskrobać wszystko z patelni, przełożyć na patelnię plastry schabu, dodać liść laurowy i ziele, przykryć przykrywką i dusić na wolnym ogniu 1.5 h. Jeżeli spodobał Ci się ten przepis polubisz też Wieprzowinę ze śliwkami w piwnym sosie lub Gulasz z szynki w sosie jabłkowo-cebulowym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2019/02/schab-w-sosie-paprykowym.html