Kiszona kapusta w słoikach.

Przetwory

19.10.2021 16:30

Kiszona kapusta w słoikach.

Kapusta kiszona jest bardzo prosta do zrobienia. Może ją zrobić każdy, nawet jeśli nie ma miejsca do przechowywania. Można robić ją na bieżąco i po ukiszeniu trzymać w lodówce. Domowe kiszonki są bardzo zdrowe dlatego warto je robić samemu. Kapusta kupiona w sklepie, często jest zakwaszana octem. Zawsze jesienią kisimy kapustę w beczce, ale po ukiszeniu też przekładamy do słoików. Kiedy zabraknie, to wtedy kisimy w słoikach. Jedna główka, około 2,5 kg, to 2 słoiki 900 ml. i jeden 700 ml. Słoiki napełnione do 3/4 wysokości. Składniki: 1 główka białej kapusty 1 marchewka (niekoniecznie) sól 20 g. na 1 kg. …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/10/kiszona-kapusta-w-soikach.html

Agusiowe smakołyki