Chociaż taka na szybko z cukrem pudrem, tez pyszna :) Składniki: 250 g. masła 250 g. cukru 5 jajek 350 g. mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka (moja szklanka 230 ml.) 6 łyżeczek kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego 5 łyżek wiórek kokosowych Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Babkę posypałam cukrem pudrem, ponieważ spodziewałam się gości, a to najszybszy sposób. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Zwykła, z dodatkiem kakao i wiórek kokosowych. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/08/babka-kakaowa-z-wiorkami-kokosowymi.html