Mimo, że już niedługo upragniona wiosna, ta wersja jest jeszcze w dość zimowej odsłonie - tak, czy tak - polecamy ;-) Składniki (na 2 porcje) - 2 1/2 szklanki mleka - 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych - 2 łyżki płatków orkiszowych - 2 łyżki płatków jaglanych - 1 łyżka cukru muscovado (lub trzcinowego) - 2 łyżki masła - 2-3 gruszki - 1 łyżeczka cynamonu - dowolne orzechy, np. laskowe, migdały Wykonanie: Do garnuszka wlewamy mleko, wsypujemy płatki i gotujemy na wolnym ogniu przez około 4-5 minut. Na patelni rozpuszczamy masło,układamy gruszki i posypujemy cukrem, podsmażamy z dwóch stron po około 3-4 minuty aż się skarmelizują.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/03/owsianka-z-karmelizowana-gruszka.html