2 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru 1 łyżeczka sody pół łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki soku pomarańcza brzoskwinia Hortex 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko klasy M borówki (po 4 szt na babeczkę) cukier puder do oprószenia babeczek Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Bezmleczne babeczki z borówkami (na soku) Składniki: (na 8 sztuk, szklanka o pojemności 200 ml) Masę nakładamy do papilotek, do około 3/4 wysokości – u mnie to jedna pełna łyżka (ja używam papierowych foremek na stelażu, można wyłożyć papilotkami formę na muffinki). Dziś zapraszam Was na pyszne bezmleczne babeczki z borówkami przygotowane na soku pomarańczowo brzoskwiniowym. Potem siadamy wszyscy przy stole lub na kanapie z babeczką w ręku i… po prostu miło spędzamy czas 🙂 Na wierzch każdej babeczki nakładamy borówki (po 4 sztuki), lekko wciskając je w ciasto. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku, na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka (u mnie około 20 minut). Bezmleczne babeczki z borówkami (na soku)