Kalafior będzie miał w sobie dość sporo wody, dlatego warto odcisnąć go na ściereczce, a nawet zostawić na niej na dłuższą chwilę. Składniki: - 1 kalafior ( mój ważył 1,5kg ) - 2 jajka - 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia - pęczek świeżego koperku - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: - Kalafiora pozbawiamy wszystkich liści, płuczemy pod wodą. - Formujemy małe, zgrabne kotlety, obtaczamy każdego kotleta w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, do zezłocenia się kotletów. - Kiedy będzie już zimny, dzielimy kalafior na mniejsze części i całość rozdrabniamy za pomocą widelca, lub malaksera.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/kotlety-z-kalafiora/