Zupa tajska z krewetkami i makaronem – składniki: opakowanie mrożonych krewetek koktajlowych 150 g mleczko kokosowe 300 ml 2 łyżki czerwonej pasty curry* trawa cytrynowa* 200 g pieczarek czerwona papryka sól 3 szklanki bulionu warzywnego olej kokosowy do podsmażania 200 g makaronu chow mein 1 cytryna natka kolendry i pietruszki. Dodatkowo można ją trochę oszukać – zrobić na rosole z niedzieli i podać z pozostałym cienkim makaronem, zamiast np. z chow mein. Zazwyczaj robię ją z kurczakiem, ale z krewetkami jest równie smacznie, a też wydaje mi się, po prostu szybciej. Na dużej patelni lub w garnku np. żeliwnym rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojone w plastry pieczarki, paprykę posiekaną w kostkę i z odrobiną soli podsmażać kilka minut. Zupa tajska z krewetkami i makaronem to pozycja, której przygotowanie zajmuje kilka chwil, a jest bardzo pyszna i sycąca! Zupa tajska z krewetkami i makaronem – wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Gorącą zupę podawać z makaronem oraz skropioną sokiem z cytryny.