Składniki: 2 duże piersi kurczaka ( miałam 700 g.) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 300 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 serek topiony śmietankowy (100 g.) 2 łyżki gęstej śmietany 300 g. przecieru pomidorowego ( miałam swojski), lub 2 puszki pomidorów 1,5 l. gorącej wody 1 pełna łyżka przyprawy do pizzy 1 łyżka oregano papryka słodka i ostra sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Następnie podsmażyć w garnku z grubym dnem, na niewielkiej ilości oleju. Dzięki dodatkowi przyprawy do pizzy i oregano, możemy naprawdę poczuć smak, zbliżony do smaku pizzy. Zupa powinna być przygotowana z mięsa mielonego, ja zrobiłam z pokrojoną piersią kurczaka. Po tym czasie, dodać śmietanę i pokrojony na kawałki serek topiony. Jeśli macie pomidory w puszce, to najlepiej je zblendować i wlać do warzyw, na patelnie. W internecie dość często, można trafić na tę zupę. Następnie wrzucić pieczarki, kiedy się chwilę podsmażą, dodać pokrojoną paprykę. Piersi pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Pomyślałam, że zupa o smaku pizzy, też może nam posmakować. Ja razem z wodą, wlałam też przecier pomidorowy. Usmażone warzywa, dodać do garnka z mięsem.