Sprawdźcie przepis :) Składniki: 1 brokuł (500 g.) 2 ziemniaki (250 g.) 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g. serka topionego 1 litr rosołu sól, pieprz 1 marchewka z rosołu 1/2 pietruszki z rosołu mały kawałek selera z rosołu Pięć minut przed końcem gotowania dodać marchewkę i pietruszkę z rosołu. W garnku roztopić masło, dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć żeby się zezłociła. Zamiast z grzankami, możecie podać zupę ze świeżym pieczywem. Podana z grzankami i prażonym słonecznikiem smakuje wybornie. Dodatkowo: masło do smażenia słonecznik łuskany grzanki Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki. Podawać z grzankami i prażonym słonecznikiem. Wszystko zależy od tego co lubicie, lub co akurat macie pod ręką. Gotować pod przykryciem 25 - 30 minut na małym gazie. Krem z brokułów to gęsta, sycąca i smaczna zupa. Dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, 10 minut.