Składniki: – 2 jajka – 70g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 20g ulubionego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 plasterki surowego boczku wędzonego – kilka oliwek (u mnie zielone) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca, pieprz, papryka słodka wędzona) Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, boczek podsmażyć z jednej strony, odwrócić na drugą, masę twarogową wyłożyć na boczek i wyrównać. Smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 4-5 minut na średnim ogniu. Jeśli lubicie omlety, to koniecznie wypróbujcie ten przepis, ponieważ taki omlet jest bardzo smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Smażyć przez kolejne 2-3 minuty pod pokrywką z dziurką. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach, Omlet twarogowy z boczkiem i oliwkami Omlet twarogowy z boczkiem i oliwkami