Mam nadzieję, że spróbujecie i podzielicie się ze mną opinią na temat tej sałatki, oraz zdjęciami, które bardzo chętnie zamieszczę na blogu 🙂 Składniki: – 100g ryżu brązowego – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 papryka czerwona lub żółta (u mnie czerwona) – 2-3 ogórki kiszone – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżka oleju z awokado (lub innego wg uznania) – garść drobno posiekanej kolendry (lub innej zieleniny wg smaku) – sól i pieprz wg smaku – 1 łyżeczka kurkumy Istnieje mnóstwo przepisów na sałatkę z ryżem i tuńczykiem, ja dziś podzielę się moim ulubionym, najprostszym przepisem na tę popularną i bardzo znaną sałatkę. Idealna na spotkania z przyjaciółmi, na drugie śniadanie w pracy lub jako przekąska przed obiadem. Sałatka z ryżem i tuńczykiem jest bardzo popularnym i chętnie przyrządzanym daniem na imprezy. Wiele osób zabiera taką sałatkę do pracy, ponieważ sałatka ta jest bardzo sycąca i pożywna i można ją zjeść na obiad, zamiast ciepłego posiłku. Ryż ugotować z dodatkiem kurkumy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić.