Składniki: - 500 g mięsa mielonego (u mnie z szynki) - 1 jajko M - bułka tarta - 1 łyżeczka soli - 1,5 łyżeczki pieprzu - 1,5 opakowanie serka śmietankowego topionego – u mnie ziołowy z czosnkiem Sertop - olej do podsmażenia kotletów Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i stopniowo bułkę tartą (około 3-4 łyżki). Sos przygotowany z 0,6 l bulionu, kilku łyżeczek przecieru pomidorowego, ulubionej mieszanki ziół oraz soli i pieprzu. Kotlety podsmażamy, a następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem w dowolnym sosie. Kotlety z serkiem topionym (w prostym sosie) Kotlety można obsmażyć same lub tak jak ja podać z prostym sosem. Dziś zapraszam Was na pyszne kotlety z serkiem topionym. Zmniejszamy płomień na minimalny i na tym etapie przekładamy nasze podsmażone kotleciki. Przy doborze serka topionego pamiętajcie, aby wybrać ten wyrazisty w smaku.