Składniki: (na 2 porcje) - 125 g mascarpone - 1/3 szklanki śmietanki 30% (zimnej) - 2 łyżki cukru pudru - około 2 garście mrożonych malin - około 14 słomek ptysiowych Brześć - gęsty sos czekoladowy (około 2 łyżki) - czekoladowa posypka Przygotowanie: Następnie kładziemy po około 1 łyżce kremu mascarpone, warstwę połamanych słomek ptysiowych (4 zostawiamy do dekoracji). Na koniec dla ozdoby wbijamy po dwie słomki ptysiowe i zdobimy desery czekoladową posypką. Moi drodzy na osłodę końcówki wakacji zapraszam Was dziś na pyszny, słodki deser. Mascarpone dokładnie mieszamy ze śmietanką (można użyć miksera, ja zrobiłam to ręczną trzepaczką). Na dno pucharków wylewamy gęsty sos czekoladowy.