Klasyczny hummus

Przekąski
05.03.2019 8:44
Klasyczny hummus

porcja: – 1 puszka ugotowanej ciecierzycy (400g) – 1 łyżka soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – sól i pieprz – 3 łyżki oliwy z oliwek – 3 łyżki pasty tahini Przygotowanie: Odsączoną ciecierzycę umieścić w pojemniku melaksera, rozdrabniacza lub blendera. W międzyczasie dodawać resztę w składników: sok z cytryny, czosnek, pastę tahini, około 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu, olej sezamowy lub oliwę oraz kumin (kmin rzymski) Dodać kilka łyżek zalewy lub wody z gotowania ciecierzycy i zacząć miksować na pastę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/klasyczny-hummus/