Fit blok czekoladowy (bez mleka w proszku)

Nawoja
Fit
03.03.2019 19:59
Fit blok czekoladowy (bez mleka w proszku)

Dodatkowo: - 100 g gorzkiej czekolady - 70 g masła orzechowego (użyłam fistaszkowego) - 40 g orzechów ziemnych - ok. 80-100 g dodatków (dodałam 60 g ciastek bez cukru + 30 g rodzynek moczonych przez noc w rumie) Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 2 h. W międzyczasie rozpuścić 70 g czekolady i 100 g masła. Składniki - 200 g daktyli - 200 ml wrzątku - 70 g gorzkiej czekolady - 100 g masła orzechowego (użyłam laskowego) - 40 g orzechów laskowych - 2 łyżki gorzkiego kakao Przygotować polewę ze 100 g czekolady i 70 g masła orzechowego. Blok świetnie się porcjuje, w smaku jest obłędnie dobry! Jedynym istotnym warunkiem jest posiadanie mocnego blendera kielichowego, aby zdołał zmielić daktyle. Przełożyć do miski i wsypać 80-100 g dodatków. Ponadto są w nim moje ulubione dodatki - orzechy, rodzynki w rumie i ciastka bez cukru. Oczywiście możecie użyć innych - wiórków kokosowych, suszonych wiśni, śliwek czy ekspandowanych ziaren. Oczywiście możecie użyć innych - wiórków kokosowych, suszonych wiśni, śliwek czy ekspandowanych ziaren. Daktyle odsączyć (ale nie odciskać!), wrzucić do mocnego blendera kielichowego, wlać ciepłą rozpuszczoną czekoladę z masłem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2019/03/fit-blok-czekoladowy.html