Ten przepis nie jest dziełem sztuki, ale jest to fajny pomysł na zrobienie czegoś mniej banalnego na śniadanie z absolutnie banalnych składników. Po zblendowaniu możemy dodać jeszcze bakalie dla wzbogacenia babeczek, ale nie jest to konieczne, bez tego i tak będą pyszne 😉 Masę przekładamy do foremek na muffinki (standardowo, do 2/3 wysokości). Składniki (na około 10 sztuk) 200 g ugotowanej kaszy jaglanej jajko banan 2-3 łyżki mleka 2 łyżki cukru / miodu / ksylitolu opcjonalnie: bakalie (np. żurawina, rodzynki) ziarenka wanilii, cynamon, kardamon itp. Nie zajmuje to dużo czasu, a może sprawić radość całej naszej rodzince – szczególnie dzieciom (przecież babeczki na śniadanie to ekstra sprawa!). Takie babeczki będą świetnym pomysłem na drugie śniadanie dla dzieci oraz jako zdrowy zamiennik słodkich ciastek i batoników. W towarzystwie jogurtu i owoców stworzą świetny początek dnia, a w jego trakcie zaspokoją mały głód na słodycze. Przygotowanie Kaszę wrzucamy do pojemnika blendera (tutaj wskazówki o tym jak ugotować kaszę jaglaną, aby była sypka i nie miała goryczki).