Faworki, chrust, chruściki – jakby ich nie nazywać i tak są pyszne :)

Zjem

Fit

27.02.2019 22:08

Faworki, chrust, chruściki – jakby ich nie nazywać i tak są pyszne :)

Przepis na Faworki Składniki: 200g mąki – u mnie orkiszowa tortowa, 3 żółtka (z białek możesz zrobić Pavlovą), 4 łyżki gęstej śmietany lub 6 łyżek śmietany 30%, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, łyżka otartej skórki z cytryny, 2 łyżki cukru pudru – u mnie to zmielony cukier kokosowy, kilka kropelek ekstraktu z wanilii, olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mąkę wymieszaj ze śmietaną, żółtkiem, solą i proszkiem do pieczenia. Smaż na gorącym oleju – najlepiej na średniej wielkości palniku ustawianym na średnią moc. Dziś je robiłam z dziećmi – mieliśmy super zabawę podczas wspólnego lepienia i wałkowania ciasta. Możesz je wykonać z cukrem lub z ksylitolem. Gdy z obu stron będą złociste odsącz je na papierowym ręczniku. Możesz je podawać z cukrem pudrem, np. ze zmielonego cukru kokosowego czy ksylitolu. Potnij na paski – proponuję o długości 15 cm i szerokości 3 cm. Sernik bez mąki Kokosowy Bananowiec Malinowa pianka Jaglane Brownie Ciasteczka owsiane Ciastka z ciecierzycy Ciasto marchewkowe (Odwiedzono 2 229 razy, 1 wizyt dzisiaj) Wyrób ręcznie jednolite gęste ciasto – powinno przypominać ciasto na kluski. Zobacz też inne słodycze bez cukru: Czekoladowe babeczki Bananowo-cynamonowe muffinki Korzenne mufinki z masłem orzechowym Robiłam je dziś z dziećmi i świetnie się przy tym bawiłam.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/faworki-ii/