Przepis
"Nadziany bochen", czyli chleb z masłem czosnkowym i serem
Majówka rozpoczęła sezon grillowy, więc jeśli pogoda dopisze, można grillować co weekend! Dlatego też mamy dla Was kolejną propozycję na ruszt, dobrze wszystkim znaną, jednak podaną w innej formie- chleb grillowany z serem.
W tym przypadku również nie podajemy konkretnych proporcji, bo np. ilość sera, ile włożymy w chleb zależy tylko i wyłącznie od każdego z Was.
By przygotować taki chleb miejcie w kuchni:
- chleb
- żółty ser
- masło
- posiekany czosnek
- zioła prowansalskie
- szczypta soli
- folia aluminiowa (do zawinięcia chleba)
1. Chleb kroimy na kromki, jednak nie rozkrawamy do końca.
2. Kanapki smarujemy masłem wymieszanym z posiekanym czosnkiem i doprawiony solą oraz ziołami prowansalskimi.
3. Nadziewamy chleb plastrami sera.
4. Zawijamy go w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Trzymamy tak długo, aż chleb nam się zarumieni, a ser rozpuści.