Chleb z masłem czosnkowym i serem

Ewelina
Przepisy
14.06.2014 21:14
Chleb z masłem czosnkowym i serem

Przepis

"Nadziany bochen", czyli chleb z masłem czosnkowym i serem

Majówka rozpoczęła sezon grillowy, więc jeśli pogoda dopisze, można grillować co weekend! Dlatego też mamy dla Was kolejną propozycję na ruszt, dobrze wszystkim znaną, jednak podaną w innej formie- chleb grillowany z serem.

W tym przypadku również nie podajemy konkretnych proporcji, bo np. ilość sera, ile włożymy w chleb zależy tylko i wyłącznie od każdego z Was.

By przygotować taki chleb miejcie w kuchni:

- chleb

- żółty ser

- masło

- posiekany czosnek

- zioła prowansalskie

- szczypta soli

- folia aluminiowa (do zawinięcia chleba)

1. Chleb kroimy na kromki, jednak nie rozkrawamy do końca.

2. Kanapki smarujemy masłem wymieszanym z posiekanym czosnkiem i doprawiony solą oraz ziołami prowansalskimi.

3. Nadziewamy chleb plastrami sera.

4. Zawijamy go w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Trzymamy tak długo, aż chleb nam się zarumieni, a ser rozpuści.