Składniki: marchew 3 szt, ziemniak 2 szt, ser żółty starty 1 szklanka, pieczarki marynowane 1 mały słoik, kukurydza konserwowa 1/4 puszki, pierś kurczaka 2 szt, przyprawa gyros 2 łyżki, szczypiorek posiekany 5 łyżek, olej do smażenia, sos: majonez 5 łyżek, ketchup 2 łyżki, jogurt naturalny 1 łyżka, sól i pieprz do smaku, Dodajemy przyprawę gyros i mieszamy razem, następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim kurczaka. Następnie układamy pokrojone w kostkę ziemniaki i polewamy resztą sosu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pieczarki odcedzamy i układamy w keksówce do góry korzonkami. Składniki sosu mieszamy razem i smarujemy częścią sosu marchew.