Surówka z marchewki i bakalii, z imbirowym winegretem

Karolina
Sałatki
22.02.2019 13:42
Surówka z marchewki i bakalii, z imbirowym winegretem

Wiórki kokosowe i pestki z dyni można potraktować na dwa sposoby – możecie wrzucić je do surówki w takiej formie jak są, albo podprażyć na suchej patelni, bez dodatkowego tłuszczu. Ja napiszę tylko, że w obu wypadkach surówka będzie równie pyszna – naszykujcie ją tak, na ile pozwala Wam czas i jak Wam w danym momencie wygodnie. W wysokim naczyniu, takim do którego zmieści się końcówka blendera – mieszamy ze sobą składniki sosu w odpowiedniej kolejności. Gotowy, zemulsyfikowany sos próbujemy – może potrzebuje jeszcze odrobinę soli, pieprzu, cynamonu albo miodu?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.karointhekitchen.com/wege/surowka-z-marchewki-i-bakalii-z-imbirowym-winegretem/