Beza z kremem śmietanowym i malinami

Bogumiła
Ciasta
24.01.2018 21:09
Beza z kremem śmietanowym i malinami

Beza z kremem śmietanowym i malinami Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 300 g drobnego cukru lub np. cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml zimnej śmietany kremówki 36 % 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Krok 4: Krem: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij mikserem, ale nie na sztywno (tak na 3/4) łyżkę ubitej śmietany wymieszaj z mascarpone tak aby zrobiło się rzadsze. Dodatkowo: 250 g malin kilka listków mięty Przygotowanie: Krok 1: Beza: Rozgrzej piekarnik do 180°C. Białka ze szczyptą soli ubijaj mikserem, pod koniec nie przerywając upijania dodawaj stopniowo cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Wcześniej na papierze można narysować okrąg o średnicy 24 cm co ułatwi formowanie okrągłego placka. To chyba jeden z najładniejszych deserów, które możesz powtórzyć w domu i czarować gości. Krok 5: Krem ułóż na bezie, następnie maliny i udekoruj świeżą miętą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/ciasto-bezowe-z-kremem-smietanowym/