Budyń z tapioki

Nawoja
Śniadania
21.02.2019 11:21
Budyń z tapioki

Budyń z tapioki (porcja dla 1-2 osób) - 90 g drobnej tapioki - 400 ml mleka kokosowego Koala - 1/2 pomarańczy (wyfiletowanej, pozbawionej albedo) - 1 łyżka miodu - ulubione dodatki: wiórki kokosowe, posiekana gorzka czekolada, pyłek pszczeli Tapiokę namoczyć na noc w 1/2 szklanki wody. Gotowy, gorący budyń można od razu przelać do słoiczków i zakręcić - wtedy można przechowywać go w lodówce nawet do 3-4 dni. Dzięki niej można zagęszczać potrawy, stąd pomysł na pyszny budyń z tapioki. Należy cały czas mieszać budyń, aby nie przywarł i nie wytworzyły się grudki. Bo u mnie ten budyń serwuję na śniadanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2019/02/pomaranczowy-budyn-z-tapioki.html