Chleb pieczemy w 190 stopniach grzanie góra-dół bez termoobiegu przez 40 minut, następnie na ostatnie 15 minut włączamy grzanie tylko dolne (jeśli nie mamy takiej możliwości to na te ostatnie 10-15 minut zmniejszamy temp. pieczenia o 10 stopni. Chleb pieczemy w 190 stopniach grzanie góra-dół bez termoobiegu przez 40 minut, następnie na ostatnie 15 minut włączamy grzanie tylko dolne (jeśli nie mamy takiej możliwości to na te ostatnie 10-15 minut zmniejszamy temp. pieczenia o 10 stopni. Następnie odstawiamy chleb w foremkach, przykrytych folią do ponownego wyrośnięcia na okołoW tym czasie nastawiamy piekarnik naKiedy chlebki wyrosną pod folię, smarujemy je wodą i wstawiamy je do piekarnika. Następnie odstawiamy chleb w foremkach, przykrytych folią do ponownego wyrośnięcia na około 20-30 minut. Ciasto po wyrobieniu jest lekko lepiące. Gotowe ciasto odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na około 1 h. 4. Kiedy ciasto wyrośnie, wyjmujemy je na omączony blat i krótko zagniatamy odgazowując je. Kiedy chlebki wyrosną pod folię, smarujemy je wodą i wstawiamy je do piekarnika. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Chleb razem ma się piec około 55 minut.