A to, że również kaloryczne – ciiiii – przemilczmy;) 300-400 g drobnego makaronu 1/3 – 1/2 dużego oscypka około 250 g boczku wędzonego w plastrach 250-300 ml śmietany 30% garść żurawiny pieprz natka pietruszki Oscypek trzemy na drobnych oczkach tarki. Makaron – uwielbiam, oscypek – uwielbiam, boczek – a jakżeby inaczej – uwielbiam:) Doprawiamy do smaku pieprzem (nie solimy, zarówno oscypek jak i boczek są słone). Gdy boczek wytopi tłuszcz i zacznie pięknie się przyrumieniać, wlewamy śmietankę, chwilę podgrzewamy. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy boczek (nie dodajemy żadnego tłuszczu).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/02/20/makaron-po-goralsku-z-boczkiem-i-oscypkiem/