Roladki schabowe z porem i marchewką

Ewa
Obiad
11.03.2020 8:52
Roladki schabowe z porem i marchewką

5-6 plastrów schabu 1 duża marchewka 1 duży por 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron do zezłocenia (ja roladki smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem, ale obsmażone roladki można również dopiec w piekarniku). Gdy się zeszkli, na patelnię dodajemy czosnek oraz pora. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Farsz marchewkowo-porowy wykładamy na plastry mięsa. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Oczyszczonego pora kroimy na półplasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/03/11/roladki-schabowe-z-porem-i-marchewka/