Sałatka selerem naciowym i tofu

przepis

                    Sałatka selerem naciowym i tofu
14Cze
Przepis

Składniki:

2 garście mixu sałat

2 łyżki kukurydzy

1/2 opakowania sera tofu ( u mnie naturalny firmy Polsoja)

3 łodygi selera naciowego

sos: 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy Dijon, ząbek czosnku, sól, pieprz, chilli

przyprawy do tofu: papryka słodka, zioła prowansalskie, sól, pieprz

łyżeczka oleju kokosowego lub innego tłuszczu roślinnego

Tofu pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić na parę minut. W tym czasie przygotować sos mieszając jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, chilli, solą oraz pieprzem. Na patelnię wlać tłuszcz, dokładnie rozgrzać i usmażyć tofu. Sałatę umyć i ułożyć na talerzu, dodać do niej kukurydzę konserwową oraz obrany i pokrojony na mniejsze kawałki seler naciowy. Do sałatki dorzucić usmażone tofu i bezpośrednio przed podaniem polać sosem jogurtowym.

następna inspiracja
Zobacz również:
następna inspiracja