Sałatka z grillowanym tofu

Ewelina
Sałatki
07.06.2014 7:46
Sałatka z grillowanym tofu

Przepis

Składniki:

garść mixu sałat

garść pomidorków cherry

2 łyżki zielonych oliwek

łyżka pestek dyni

100g wędzonego lub marynowanego tofu

dressing: łyżeczka oliwy, łyżeczka musztardy, łyżka octu balsamicznego, łyżeczka miodu, sól, pieprz

Wykonanie:

Do miski wrzucić sałatę, przekrojone na połówki pomidory i oliwki. Pestki dyni podprażyć na suchej patelni cały czas mieszając, by się nie przypaliły. Tofu pokroić w plasterki, zgrillować na grillu elektrycznym z obu stron (wystarczą po dwie minuty na stronę). Położyć na warzywa, posypać pestkami dyni. Przygotować dressing mieszając wszystkie jego wcześniej wymienione składniki, polać bezpośrednio przed podaniem. Sałatkę najlepiej jeść z opieczonym pełnoziarnistym pieczywem.