Składniki - 1 kg mięsa wieprzowego (pokrojone w kostkę) - 2 czerwone papryki - 2 żółte papryki - 1 słoik ogórków konserwowych - 1 kg pieczarek - 4 cebule - 1 średni przecier pomidorowy - 3 łyżki śmietany 18% - 4 łyżki mąki pszennej - pieprz - vegeta - sól - 3 ziarna ziela angielskiego - 1 liść laurowy Przygotowanie Pieczarki kroimy w plasterki, a resztę składników w kostkę. Jeśli strogonow nie będzie wystarczająco gęsty należy wymieszać trochę wywaru z mąką i wlać mieszając. Podsmażamy osobno pieczarki, osobno ogórki i osobno cebulę (ma być zeszklona). Przekładamy mięso do dużego garnka, podlewamy gorącą wodą i gotujemy aż będzie miękkie. W dużym rondlu podsmażamy mięso z liściem laurowym i zielem angielskim, doprawiamy.