Składniki na dorsza z porem: - 600 g fileta z dorsza bez skóry - średniej wielkości por - 4 łyżki masła klarowanego - pieprz - sól - 1/2 szklanki mąki pszennej Jak zrobić dorsza z porem? U mnie dorsz jest tylko z aromatycznym i delikatnym w smaku porem, odpowiedni zarówno dla dzieci, jak i osób będących na diecie. Wyrzucić tylko suche i twarde części. - Przyprawionego dorsza obtoczyć w mące i krótko smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła klarowanego. Po rozmrożeniu takiej ryby mało jest w niej wody, ryba jest o wiele smaczniejsza i nie płacę za zamrożoną wodę tylko za rybę. Dorsz zaraz po łososiu jest jedną z tych ryb, z których łatwo usunąć ości. - Pora umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć z odrobiną soli na maśle klarowanym. Lubię ryby, ale zbyt często ich nie robię, zawsze obiecuję sobie, że będą jeść je chociaż raz w tygodniu. Dorsz z porem to bardzo smaczne i zdrowe danie.