1 średniej wielkości kapusta pekińska 2 wędzone piersi kurczaka (lub surowe) 5 jajek 5-6 ogórków konserwowych 3-4 płaty papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez (np kielecki) Kapustę drobno szatkujemy. Białka kroimy w kostkę, a żółtka trzemy na drobnych oczkach tarki. Kurczaka, kapustę, białka jajek, osączoną z zalewy kukurydzę, pora, paprykę i ogórki mieszamy. Mięso kurczaka kroimy w kostkę (surowe doprawiamy i obsmażamy na rozgrzanej patelni). Ta jest równie dobra, choć moim zdaniem najlepsza jest tego samego dnia po przygotowaniu. Ogórki konserwowe oraz paprykę kroimy w kostkę. Do niedawna jedyną sałatką z jej udziałem jaką przygotowywałam była sałatka Gyros. Por kroimy na półplasterki.