Pierś kurczaka z kozim serem

Ewa
Obiad
15.05.2018 7:43
Pierś kurczaka z kozim serem

3 małe pojedyncze piersi kurczaka ok 125 g koziego sera do smarowania (lub więcej, jeśli piersi są duże) sól, pieprz odrobina mąki krupczatki Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek. Udostępnij Zapisz Na obiad zaplanowane miałam troszkę inne danie, ale z racji tego, że w sklepie nie znalazłam potrzebnych produktów, musiałam zrobić coś innego;) I fajnie! Następnie piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piersi kurczaka oprószamy solą oraz pieprzem i otaczamy w mące.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/05/15/piers-kurczaka-z-kozim-serem/