Zapiekanka ziemniaczana z pulpecikami

Obiad
10.02.2019 19:16
Zapiekanka ziemniaczana z pulpecikami

Zobacz też przepisy: – indyjskie chlebki naan ZAPIEKANKA Z PULPECIKAMI PRZYGOTOWANIE: 60 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-4 SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 1 słoik sosu Patak’s Butter Chicken – pół szklanki mrożonego groszku – sól i pieprz – 2 łyżki oleju – 4-6 ziemniaków – 1 łyżka masła – 2 łyżki śmietany 12% lub 18% – 2-3 łyżki tartego sera mozzarella – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Ja dziś zdecydowałam się na sos Butter Chicken marki Patak’s. Sos o lekko pikanym smaku doskonale sprawdza się w kuchni indyjskiej, ale jest także idealny jako sos do pizzy czy dodatek do dyniowej zupy krem. Dodaj do pulpecików sos Patak’s Butter Chicken, zmniejsz płomień na kuchence i duś przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Już od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż pulpeciki przez około 8 minut do zrumienienia z każdej strony. A dziś mam dla Was przepis z indyjskim smakiem ale w połączeniu z kuchnią europejską. Zebrałam je dla Was w jedną kategorię i dostęp do wszystkich znajdziecie w głównym menu w kategorii KUCHNIA INDYJSKA. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem często spotykana jest w Anglii i możecie znać ją pod nazwą Cottage pie. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, a następnie lep w dłoniach małe pulpeciki i odkładaj je na deskę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/zapiekanka-z-pulpecikami/