Wegańska zupa ziemniaczano marchewkowa

Dorota

Zupy

09.02.2019 19:46

Wegańska zupa ziemniaczano marchewkowa

Ilość porcji: 4 Zupa 6 ziemniaków, pokrojonych w kostkę (ja nie obierałam) 5 marchewek, pokrojonych w kostkę 1 cebula, pokrojona w pióra 8 łyżek płatków drożdżowych Imbir, sól, pieprz Chipsy z jarmużu 2 garście jarmużu A jeśli już o zupach mowa….to doskonałym pomysłem na jesienne kolacje będzie również ta zupa dyniowo – marchewkowa z cukinią i szynką! To właśnie im swój fajny smak zawdzięcza wegańska zupa ziemniaczano marchewkowa, na którą pomysł podrzuciła mi przyjaciółka (razem zresztą z płatkami drożdżowymi 😉 ). Zupa jest niezwykle prosta, cudownie rozgrzewa i jest dobrym pomysłem na pożywny, ekonomiczny obiad – bo jej składniki kosztuja grosze. Podana z chipsami z jarmużu smakuje obłędnie, mimo całej swojej prostoty. Zupę podawaj z chipsami z jarmużu. Gotuj jeszcze ok. 5 minut W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Gotować do miękkości (ok. 30 minut), w razie potrzeby dodając więcej wody. Mimo, że ja ser jem i lubię, to czasami stosuję je w swojej kuchni, jako odmianę. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodaj jeszcze trochę więcej wody do uzyskania pożądanej konsystencji.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/weganska-zupa-ziemniaczano-marchewkowa/