Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 bułki do burgerów lub zwykłe 1 mały seler korzeniowy 1 czerwona cebula 1 awokado 2 ząbki czosnki sok z 1 cytryny 2 garście rukoli 8 pomidorków koktajlowych 1 mała marchewka sól, pieprz 1 łyżka octu balsamicznego W tym czasie szykujemy guacamole – awokado rozgniatamy widelcem i mieszamy z sokiem z cytryny i zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Układamy burgery w następujący sposób: smarujemy ⅔ guacamole, wykładamy rukolę, cebulę, pomidorki koktajlowe, steki z selera, marchewkę i pozostałe guacamole. Te burgery wegetariańskie z selerem i guacamole z karmelizowaną cebulą są proste do wykonania i przepysznie atakują kubki smakowe. Dwa z nich pozostawiamy w tej formie, resztę kroimy w słupki. Bułki do burgerów przekrajamy na pół i wstawiamy na minutę do piekarnika, w którym kończy się piec seler. Burgery wegetariańskie z selerem i guacamole z karmelizowaną cebulą Bardzo rzadko jadam mięso i zdecydowanie wolę warzywne opcje – tak samo jest z burgerami, wprost uwielbiam te w wersji bezmięsnej!