Pasta z czerwonej soczewicy i marchewki

Gabriela

Śniadania

07.02.2019 16:13

Pasta z czerwonej soczewicy i marchewki

Pasta z cieciorki z pomidorami 1 puszka Cieciorki lub paczka surowej, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, pół cytryny, pół słoiczka suszonych pomidorów, sól i pieprz do smaku, pieczywo do podania. Następnie do wcześniej przygotowanej miski musimy dodać odciśniętą z wody ciecierzycę oraz suszone pomidory, czosnek, oliwę, 1-2 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Przepis jest tak prosty, że nie ma w ogóle opcji, aby komuś ta przepyszna pasta w ogóle nie wyszła. Warto dodać, iż z suchą ciecierzycą postępujemy identycznie, jak jest w przypadku fasolki. Jeśli ktoś jeszcze nigdy nie jadł takiej pasty to warto, aby zapoznał się z treścią niniejszego artykułu. Bardzo popularna jest także pasta z cieciorki z pomidorami. Z tym, że wcześniej przez całą noc musi się ona moczyć w wodzie. Warto dodać, iż pasty można robić z różnych składników. Przed przystąpieniem do zrobienia pasty, warto zapoznać się z całym przepisem. Tak przygotowaną pastę mogą jeść wszyscy, szczególnie osoby, które są na diecie wegańskiej, wegetariańskiej oraz bezglutenowej. Jeśli użyjemy ciecierzycy z puszki to przygotowanie takiego dania zajmie nam góra 15 minut, a to bardzo niewiele. Na początku warto obrać wszystkie ząbki czosnku i rozgniatamy go, najlepiej bokiem noża. Jak widać jest to bardzo fajny i smaczny przepis na dość lekką przekąskę. Kto nie lubi past, które można smarować na kanapkach?

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://marcepanowakuchnia.pl/2019/02/pasta-z-soczewicy/