Leśne beziki Pavlova (monodesery)

Nawoja
Desery
06.02.2019 10:58
Leśne beziki Pavlova (monodesery)

Bezy są proste w przygotowaniu, polecam! (składniki na ok. 10-12 sztuk) - 2 białka (jedno białko o wadze ok. 35g) - 120 g cukru pudru - płaska łyżeczka soku z cytryny Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Teraz, gdy nabrałam na nią ochoty, ale sezonowych owoców brak, na przeciw wyszła mi firma Devaldano ze swoimi owocami z serca lasu w słoiczkach. Łyżeczka po łyżeczce (to ważne, nie można wsypać cukru zbyt szybko, np. na 3-4 tury, trzeba wsypywać do powoli, po 1 łyżeczce) dodawać cukier puder do białek i ciągle ubijać. Krem śmietankowy + dodatki - 200 g mocno schłodzonej śmietanki 36% - 1 łyżeczka cukru pudru - 3 łyżki jagody leśnej w żelu Devaldano - mrożona żurawina, świeże borówki amerykańskie Proces ubijania białek z cukrem trwa ok. 10-12 min. Białka muszą dobrze połączyć się z cukrem - masa będzie gęsta i błyszcząca. No i w taki sposób, w środku zimy, mam trochę lata! :) Wy też możecie mieć! Bezy przygotowałam w wersji mini - dzięki temu powstały urocze monodesery, czyli porcje idealne dla jednej osoby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2019/02/lesne-beziki-pavlova.html