Polecam te małe pączki - są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Pączki z serka homogenizowanego - 300 g waniliowego serka homogenizowanego - 200 g mąki pszennej T450 - 3 jajka - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - tłuszcz do głębokiego smażenia - tłuszcz w 1/3 szklanki (do maczania łyżki) Gdy będzie miał odpowiednią temperaturę ok. 175-180°C nabrać porcję ciasta łyżką (warto to zrobić np. miarką do kawy lub małą gałkownicą - wtedy pączki będą miały ładny, okrągły kształt. Gotowe pączki z serka homogenizowanego można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Ale traktuję mój blog jako wielki przepisownik, w którym nic się nie zgubi i chcę mieć ten przepis tutaj :) Można też ukulać pączuszka w natłuszczonych dłoniach), która była zanurzona w oleju. A że takie pączki bardzo dobrze się fotografuje, to tym bardziej postanowiłam je zrobić.