- Makaron 500 g użyłam rurki - Mięso mielone 500 g - Passata pomidorowa 500 ml ( można zastąpić pomidorami z puszki) - Pieczarki 350 g - Ser żółty 300 g - Cebula - czosnek 2 ząbki - zioła prowansalskie łyżeczka - Sól - Pieprz - Olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować all dente. Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek na złoty kolor. Kolejno dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój surowy-różowy kolor. Następnie dodać przygotowane mięso mielone z sosem i ponownie wymieszać. Zdjąć z ognia w momencie zagotowania się pomidorów. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez około 30 minut.