Składniki: 3 podłużne buraki 3 pomarańcze 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka sezamu 1 łyżka siemienia lnianego 1/2 łyżki czarnuszki sól Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu Pomarańcze obieramy ze skórki a cząstki filetujemy z białej błonki. Buraki kroimy w plastry, wkładamy do miski, solimy i posypujemy kaszą. Sposób wykonania: Buraki myjemy i zawijamy każdy osobno w aluminiową folię. Dodajemy kawałki pomarańczy i pokrojone w plasterki rzodkiewki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/03/saatka-z-pieczonych-burakow-kaszy.html