Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 180 g (można użyć w sosie własnym lub oleju) 3 cm zielonego ogórka 2 garście mieszanki sałat (u mnie wersja z marchewką) pół łyżki suszonej cebuli w płatkach 1 łyżka oleju lnianego Woj-len świeżo mielony czarny pieprz do smaku około 1 cm pora (biała część) Przygotowanie: Tuńczyka osączamy i przekładamy do miski. Dodajemy miks sałat, obranego i pokrojonego ogórka, pokrojony na półplasterki lub drobniej por, suszoną cebulkę w płatkach i łyżkę oleju lnianego. Dzisiejszą zdrową sałatkę z tuńczykiem przygotujecie dosłownie w 5 minut. Zdrowa 5 minutowa sałatka z tuńczykiem Lubicie tuńczyka i sałatki? Sałatkę z tuńczykiem najczęściej jadam na pierwsze lub drugie śniadanie. Pyszna, zdrowa, 5 minutowa sałatka z tuńczykiem i olejem lnianym. Ja czasem dorzucam drobno pokrojoną czerwoną paprykę lub miks ulubionych ziaren.