Od tamtej pory przepis sprawdza się u mnie idealnie zawsze wtedy, gdy zostanie mi trochę masy kajmakowej i herbatników z innego wypieku:) około 200 g pokruszonych ciasteczek (miałam część herbatników maślanych i trochę kakaowych) 1 Danio waniliowe (130g) 2-3 łyżki masy kajmakowej szczypta soli morskiej zmielone migdały, pokruszone herbatniki, gorzkie kakao, posypki itd – do wyboru Ciasteczka kruszymy na pył. Osobiście, pomimo mniej komfortowego sposobu lepienia, wybrałabym ponownie opcję pierwszą, a więc te ok 200g (miałam mieszankę/resztkę napoczętych paczek i mogło ich być nieznacznie mniej). Z pomocą przyszedł właśnie ten przepis i cieszę się bardzo, bo te małe słodkości zachwyciły mnie od pierwszego spróbowania. Lepiło się je znacznie lepiej, za to odbiło się to na smaku – były bardziej zbite. Myślę, że warto też spróbować przed lepieniem kulek wstawić masę na około 20-30 minut do lodówki. Zostało mi po prostu nieco masy kajmakowej z innego ciasta. Udostępnij Zapisz Kuleczki/trufelki te zrobiłam nieco z przypadku.