Śledzie po szwajcarsku

Kasia
Sałatki
30.01.2019 9:19
Śledzie po szwajcarsku

Śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 2 x 200 g 4 białe cebule łyżka oliwy pół szklanki gęstej passaty pomidorowej łyżka musztardy miodowej płaska łyżeczka soli płaska łyżka octu 50 g sera owczego feta świeży szczypior. Na jej wierzchu na okrągło poukładać śledzie, dołożyć do nich pokrojony w kostkę ser feta, oraz posiekany szczypiorek. Ten przepis przygotujesz w kilka chwil, a jeżeli pozwolisz cebuli się przegryźć z przyprawami, to otrzymasz bardzo prostą sałatkę na każdą okazję. Jeżeli szukasz przepisu na coś pysznego, zdrowego i pięknie wyglądającego – to śledzie po szwajcarsku są idealnym wyborem. Włożyć do naczynia, dodać do niej oliwę, passatę pomidorową, musztardę miodową, sól, ocet oraz cebulkę z zalewą od śledzika na okrągło. Śledzie po szwajcarsku posmakują nie tylko męskiemu gronu, ale spełnią też swoją rolę wśród osób, które chcą się zdrowo odżywiać. Śledzie po szwajcarsku – wykonanie: Cebulę obrać, poszatkować na jak najbardziej cienkie plasterki. Całość dokładnie mieszamy i zostawiamy na całą noc w lodówce (a minimum dwie godziny), aby smaki się połączyły i cebula zmiękła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2019/01/sledzie-po-szwajcarsku.html