Z moich rogalików wypłynęło trochę dżemu – jest to efekt wspólnego zawijania z Zuzią 🙂 jedyny, który od początku do końca zawinęłam sama wyszedł doskonały i nic nie wypłynęło – za to został jako pierwszy zjedzony zanim zdążyłam pomyśleć od podmianie na inny 🙂 Jedyny cukier, jakie tu znajdziemy pochodzi z owoców – w środku mamy kawałek jabłka i dżem 100% z owoców, w pełni naturalny, nie dosładzany w procesie przygotowania. Czarny bez wspomaga procesy obronne organizmu (kto z nas nie zna dobroczynnych właściwości soku z czarnego bzu?), dlatego warto go wprowadzić do diety, w szczególności w okresie zwiększonej podatności na przeziębienia, czyli jesienno-zimowym. Ekspresowe w przygotowaniu (5 minut + pieczenie), przepyszne rogaliki z ciasta francuskiego to sposób na słodką przekąskę lub drugie śniadanie. 😉 Składniki: 1 duży płat ciasta francuskiego 1 jabłko 8 łyżek dżemu z czarnego bzu Łowicz 2 łyżki mleka*