Spróbujcie 🙂 Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 200g delikatnego twarogu półtłustego – 100g sera feta – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 1 łyżeczka kurkumy – 2 ząbki czosnku – 2 jajka ( 1 jajko do masy serowej, drugie- do posmarowania rogalików) – ulubione ziarna do posypania ( u mnie czarnuszka) Ser żółty i fetę zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać twaróg, jedno jajko, kurkumę i czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko dokładnie wymieszać. Na każdy trójkąt wyłożyć nadzienie serowe i zawinąć od szerszej do węższej strony, formując na koniec rogalik. Zwinięte rogaliki wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ulubionymi ziarnami. Te rogaliki, to doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.